Onsdag d. 30. juni 2021 kl. 18:00  

Endelig mulighed for et unikt indblik i en dannelsesrejse fra soldat til dokumentarist. Det er en fornøjelse at kunne præsentere Martin Tamm Andersen som Soldatens Hus’ første foredragsholder i 2021. Martin er tidligere soldat og officer med udsendelseserfaring fra både Kosovo, Irak og Afghanistan – nu er Martin dokumentarist, der rejser til verdens brændpunkter for at skildre den virkelighed, der rammer efter flere års krig. Martins skildringer er blandt andet udgivet i dokumentarserien “Krigens skjulte ansigt”, hvor Martin får enestående indsigt i flere nuværende konflikter. Martin vil særligt have fokus på hvordan, han bruger sin tidligere erfaringer som soldat, når han drager til krigszoner for at dokumentere og formidle dét han ser – og fortælle os om hvordan, det er, at genbesøge et land som dokumentarist, som han tidligere kæmpede i som soldat

Praktisk information

Arrangementet holdes kl. 18.00 i Kælderen13, Kompagnistræde 13, København K.

Martin Tamm vil tale 2 x 45 min, hvor der vil være en pause i mellem til servering af sandwich og mulighed for netværk både i pausen og efter.

Med en donation på 50 kr. får du adgang til arrangementet samt sandwich og vand i løbet af aftenen.

Donationer betales via MobilePay 97255. Du kan sikre din plads ved at tilmelde dig deltagerlisten via Tilmeld-knappen nedenfor og samtidig gennemføre betaling. Husk at skrive samme navn ved tilmelding og betaling.

Hvis du har nogle spørgsmål, er du meget velkommen til at kontakte os på kontakt@soldatenshus.dk.

Vi glæder os til at se dig!

Mandag d. 9. november 2020 kl. 19:00-20:30.  

General Michael Lollesgaard, vil give os sit perspektiv på Hæren lige nu og i fremtiden efter lidt mere end et år i rollen, som chef for Hæren. Han vil tale om både organisation, materiel og doktrin, samt komme ind på hvordan den sikkerhedspolitiske kontekst kommer til at forme Hæren i fremtiden.

Praktisk information

Arrangementet holdes fra kl. 19.00 – 20:30 online. Du modtager inden arrangementets start et link, som du skal bruge til at logge på. Bemærk at vi sender det til den e-mail du bruger ved tilmelding.

Hvis du har nogle spørgsmål, er du meget velkommen til at kontakte os på kontakt@soldatenshus.dk.

Vi glæder os til at se dig!

Tirsdag d. 6. oktober kl. 18:00 i Bræddehytten på Holmen i København.  

Kom med til en spændende aften sammen med Soldatens Hus og Susanne Lund, Kommunikationschef i Forsvaret til arrangementet ”Succesfuld Kommunikation”.

Forsvaret er konstant i mediernes søgelys – og i 2020 måske mere end nogensinde?!

Oberst Susanne Lund vil give os et indblik i maskinrummet for Forsvarets kommunikation og give sit perspektiv på, hvordan den seneste tids hændelser i Forsvaret kan kommunikeres successfuldt.

Praktisk information

Arrangementet holdes fra kl. 18.00 i Bræddehytten på Holmen i København.

Med en donation på 50 kr. får du adgang til arrangementet samt sandwich og vand i løbet af aftenen.

Donationer betales via MobilePay 97255 eller kontant ved arrangementet. Du kan sikre din plads ved at tilmelde dig deltagerlisten via Tilmeld-knappen nedenfor og samtidig gennemføre betaling. Husk at skrive samme navn ved tilmelding og betaling.

Som supplement for forebyggelse af COVID-19 smitte og anbefalinger om afstand og hygiejne, beder vi vores gæster om at bruge mundbind eller visir under arrangementet hvor der ikke siddes ned. Siddende gæster kan tage mundbind eller visir af. Ligeledes beder vi gæster om at blive hjemme, hvis de er syge eller har mistanke om, at de er smittet.

Tirsdag d. 15. september kl. 17:30 på Konsjös Kaffe og Vinbar, H.C. Ørstedsvej 38, 2000 Frederiksberg. 

Kom med til en spændende aften sammen med Soldatens Hus og Nicolai til arragementet ”Udsendt under Corona” på Frederiksberg i København.

Nicolai er lige kommet hjem fra Kabul. Ikke nok med at være udsendt, så ramte ny Coronavirus i foråret, der om noget ændrede hverdagen i New Kabul Compound i Afghanistans hovedstad. Isolationen trådte ind, lejeren lukkede ned og med risiko for smitte ændrede opgaven sig for Nicolai og hans enhed.

Hvordan håndterer man så ændrede forhold under mission – og hvordan motiverer man sine soldater, når opgaven, man længe har trænet til smuldrer? Nicolai kommer og deler sine oplevelser, erfaringer og udfordringer ved at være udsendt til et af verdens brændpunkter, mens Corona satte det meste af verden på stand-by. Et personligt inspirations- og netværksmøde om at være tro mod sin opgave, motivere sine soldater og forsøge at skabe de bedst mulige vilkår, når verden er lukket ned – også i Kabul.

Du kan sikre din plads til arrangementet ved at tilmelde dig deltagerlisten via Tilmeld-knappen nedenfor – husk at skrive dit navn. Arrangementet er gratis, og vi byder på et glas vin eller en sodavand samt en fin lille anretning undervejs. Vel mødt.

Torsdag d. 3. september kl. 18:00 i Medborgerhuset, Aalborg. 

Vi har nu åben for tilmelding til ”Fra soldat til livvagt

Kom med til en spændende aften sammen med Soldatens Hus i Aalborg og Jesper til arrangementet ”Fra soldat til livvagt”.

Jesper er tidligere soldat med to udsendelser bag til ex-Jugoslavien. Han forlod Forsvaret for en civil karriere. Efter at have arbejdet både for Røde Kors og Jobcentret i Københavns Kommune, besluttede han sig for at tage til Kabul i Afghanistan for at arbejde, først som sikkerhedskoordinator og derefter som livvagt.

Da Jesper lige er hjemvendt fra Kabul i juni, vil vi gerne høre hans historie. Hvorfor vælger man at være livvagt og sætte sit liv på spil i første række? Hvordan er livet som livvagt i sådan et sprængfyldt område? Hvordan ser det ud i Kabul i øjeblikket set med hans øjne? Hvordan har det været at skifte fra militæret til det civile arbejdsmarked?

Alle disse spørgsmål og flere kan du høre svarene på til arrangementet.

Praktisk information

Arrangementet holdes fra kl. 18.00 i Medborgerhuset, Rendsburggade 2, 9000 Aalborg.

Med en donation på 50 kr. får du adgang til arrangementet samt sandwich, vand og kaffe i løbet af aftenen.

Donationer betales via MobilePay 97255 eller kontant ved arrangementet. Du kan sikre din plads ved at tilmelde dig deltagerlisten via Tilmeld-knappen nedenfor og samtidig gennemføre betaling. Husk at skrive samme navn ved tilmelding og betaling.

Onsdag d. 30 oktober kl. 18:30 på Svanemøllens Kaserne.

Vi har nu åben for tilmelding til ”Arktis – Hvorfor er Grønland sikkerhedspolitisk vigtig?”

Arktis er i medierne ofte nævnt som værende sikkerhedspolitisk væsentligt. Hvad er der med dette isdækkede område? Hvorfor er Kina interesserede i Arktis? Hvorfor vil den amerikanske præsident købe Grønland? Hvad betyder det for os som helt almindelige borgere i Danmark?

Dette er nogle af de spørgsmål som en af Danmarks fremmeste forskere på området, lektor ved Forsvarsakademiet Peter Viggo Jakobsen, vil søge at give os sine svar på.

Praktisk information

Arrangementet afholdes fra kl. 18.30 på Svanemøllens Kaserne i København.

Vi vil bede vores tilmeldte gæster om at medbringe billedlegitimation for at få adgang til Kasernen på dagen.

Med en donation på 50 kr. får du adgang til arrangementet samt sandwich, vand og kaffe i løbet af aftenen. Donationer betales via MobilePay 97255 eller kontant ved arrangementet.

Du kan sikre din plads ved at tilmelde dig deltagerlisten via Tilmeld knappen nedenfor og samtidig gennemføre betaling. Husk at skrive samme navn ved tilmelding og betaling.

Torsdag den 7. november kl. 18.00 i Medborgerhuset, Aalborg

Kom og mød Jacob Panton og hør hans bevægende historie og kamp for sårede veteraner.

”Såret soldat – før, under og efter” er Jacobs historie om at være soldat og om at blive såret under sin udsendelse til Afghanistan i 2012. Under sin første hændelse blev Jacob skudt i højre skulder af en snigskytte. Efter en tur på felthospitalet var han tilbage i felten igen. Kun få uger senere blev han skudt fire gange, ramt af granatsplinter, strejfet af kugler 11 gange, blødte ud og blev genoplivet.

Under foredraget vil Jacob fortælle om hændelserne, de taktiske overvejelser og de tanker, han havde i øjeblikket. Jacob Panton vil herefter komme ind på livet, efter han kom til skade og den lange rejse og proces i at finde sig selv igen.

Praktisk information

Arrangementet holdes fra kl. 18.00 i Foredragssalen i Medborgerhuset, Rendsburggade 2, 9000 Aalborg.

Med en donation på 50 kr. får du adgang til arrangementet samt sandwich, vand og kaffe i løbet af aftenen.

Donationer betales via MobilePay 97255 eller kontant ved arrangementet. Du kan sikre din plads ved at tilmelde dig deltagerlisten via Tilmeld knappen nedenfor og samtidig gennemføre betaling. Husk at skrive samme navn ved tilmelding og betaling.

Torsdag d. 6. juni kl. 18.00 i Gl. Varmecentral i Kastellet.

Vi har nu åben for tilmelding til ”Perspektiver på sikkerhed” d. 6. juni kl. 18.00 i Kastellet, hvor vi byder til pop-up café med fokus på netværk og korte oplæg under uformeller rammer.

Med en donation på 50 kr. får du adgang til arrangementet samt øl, sandwich og vand.

Donationer modtages via MobilePay 97255 eller kontant ved arrangementet. Du kan sikre din plads ved at tilmelde dig på deltagerlisten via Tilmeld knappen nedenfor.


GENEREL INFORMATION OM ARRANGEMENTER I SOLDATENS HUS

GENEREL INFORMATION OM ARRANGEMENTER I SOLDATENS HUS

Soldatens Hus afholder løbende arrangementer i Kastellet. Arrangementerne starter kl. 18.00 og indledes med en aktivitet, som eksempelvis er et foredrag, en paneldebat eller andet. Alle aktiviteter har fokus på udfordringer relateret til soldaterlivet.

I løbet af aftenen serveres en sandwich og øl/vand samt kaffe/the og chokolade. Der vil være mulighed for networking med de andre deltagere indtil kl. 22.00, hvor Huset lukker.

Arrangementerne finder sted i Kastellet i København. På sigt forventer vi også at afholde arrangementer i Aalborg.

Det koster 50 kr., incl. mad og drikkevarer, at deltage i et arrangement. Vi tager desværre ikke imod Dankort, men det er muligt at vælge at betale kontant eller bruge MobilePay (97255/Husk navn i beskedfeltet).

Der er et begrænset antal pladser, og tilmelding er derfor nødvendig. Du tilmelder dig arrangementerne ved at trykke på linket “Tilmeld dig her” under arrangementet, du vil deltage i. Du er velkommen til at kontakte os på kontakt@soldatenshus.dk, hvis du har nogle spørgsmål.


Hvis du vil holde dig opdateret om kommende arrangementer kan du følge vores virksomhedssider på Facebook og LinkedIn, tilmelde dig nyhedsbrevet eller blive medlem af foreningen. Som medlem har du mulighed for at tilmelde dig arrangementerne før alle andre og derigennem sikre dig en plads.


LØBENDE AKTIVITETER I SOLDATENS HUS

Skudsmål – En fotoudstilling

Soldatens Hus arbejder for at give den civile befolkning et unikt og personligt indblik i soldaternes erfaringer under udsendelse. Et foto kan ofte formidle mere end ord, og derfor skaber Soldatens Hus en fotoudstilling, hvor soldaterne har mulighed for dele dét billede fra deres mission, som bedst skildrer deres oplevelse af at være udsendt med Forsvaret. Vi kalder fotoudstillingen for ”Skudsmål”, hvilket betyder at afgive sin personlige vurdering af – i dette tilfælde – soldatens egne oplevelser og erfaringer med at være udsendt.

Fotoudstillingen vil indgå som en fast bestanddel af Soldatens Hus’ arbejde for at fremme offentlighedens forståelse af en udsendt soldats erfaring og oplevelse.

Soldatens Hus indsamler på nuværende tidspunkt billeder til ”Skudsmål” og vil i den forbindelse rigtig gerne have det billede, som du mener bedst repræsenterer din oplevelse under udsendelse. Når du indsender billedet skal det suppleres med en angivelse af navn, funktion under udsendelse, mission og år, samt et par ord om hvordan du anvender dine militære færdigheder og kompetencer i dag enten civilt eller i Forsvaret. Derudover er du også meget velkommen til at knytte en historie, erfaring eller en indsigt, du har fået i forbindelse med oplevelsen til billedet. Det kan også være noget helt fjerde, som er vigtigt for dig at knytte til dit billede.

Hvis vi vælger dit billede til at indgå i ”Skudsmål”, vil det blive udstillet sammen med en info-planche indeholdende de oplysninger, som du har givet.

Du sender dit billede via www.wetransfer.com med modtageradressen kontakt@soldatenshus.dk. I feltet ”message” kan du indføre navn, funktion, mission, år, anvendelse af militære færdigheder i dag, samt hvad du ellers måtte ønske at beskrive i forbindelse med billedet. Billedet skal være i så høj opløsning som muligt og altid sendes i faktisk størrelse.

Hvis du har spørgsmål eller ønsker yderligere information, kan vi kontaktes på kontakt@soldatenshus.dk.