FRA MILITÆR TIL CIVIL IDENTITET

v/Jimmy Solgaard


Efter seks år ved Jydske Dragonregiment, en tur til Afghanistan og en uddannelse som finskytte, sagde Jimmy Solgaard op i forsvaret. Siden har han arbejdet som journalist på Radio24syv, hvor han har produceret flere programmer om danske soldater – bl.a “ØrkenSandHeden”, “Finskytterne” og “Soldaten i junglen”. I foredraget d. 04. maj fortæller Jimmy Solgaard, hvordan det har været at skifte hundetegnet ud med et pressekort, og hvilken betydning den militære identitet har for tilhørsforholdet til det civile.

I løbet af aftenen vil der være servering af sandwich og drikke samt mulighed for networking med øvrige deltagere.

Tid og sted: Torsdag d. 04. maj, kl. 18.00-22.00 i Bageriet i Kastellet.

Deltagelse koster 50 kr., som betales ved fremmøde eller på MobilePay 4223 9223. 

Tilmeld dig her
FRA MILITÆR PRÆCISION TIL CIVIL VIRKELIGHED

v/Søren Lindholm, rådgivningschef for sikkerheds- og efterretningsvirksomheden CERTA


Søren Lindholm er rådgivningschef for sikkerheds- og efterretningsvirksomheden CERTA og tidligere chef for Aktionsstyrken i Rigspolitiet. I foredraget d. 01. juni fortæller han om, hvordan han har håndteret at navigere i en civil virkelighed, hvor kommandosprog, tidsfascisme og kompromisløshed ikke altid er den mest effektive samarbejdsstrategi. Og hvorfor det nogle gange er smart at tage et jakkesæt på, selvom man har hang til jeans og sneakers.

I løbet af aftenen vil der være servering af sandwich og drikke samt mulighed for networking med øvrige deltagere.

Tid og sted: Torsdag d. 01. juni, kl. 18.00-22.00 i Gammel Varmecentral i Kastellet.

Deltagelse koster 50 kr., som betales ved fremmøde eller på MobilePay 4223 9223. 

Tilmeld dig her

GENEREL INFORMATION OM ARRANGEMENTER I SOLDATENS HUS

Soldatens Hus afholder et arrangement den første torsdag i hver måned i hele 2017, bortset fra sommerperioden. På sigt forventes Huset at holde åbent flere gange månedligt.

Arrangementerne starter kl. 18.00 og indledes med en aktivitet, som eksempelvis er et foredrag, en paneldebat eller andet. Alle aktiviteter har fokus på emner relateret til livet som udsendt soldat og på overgangen fra Forsvaret til det civile liv.

I løbet af aftenen serveres en sandwich og øl/vand samt kaffe/the og chokolade. Der vil være mulighed for networking med de andre deltagere indtil kl. 22.00, hvor Huset lukker.

Arrangementerne finder sted i Kastellet i København.

Det koster 50 kr., incl. mad og drikkevarer, at deltage i et arrangement. Vi tager desværre ikke imod Dankort, men det er muligt at vælge at betale kontant eller bruge MobilePay (4223 9223/Husk navn i beskedfeltet).

Der er et begrænset antal pladser, og tilmelding er derfor nødvendig. Du tilmelder dig arrangementerne ved at trykke på linket “Tilmeld dig her” under arrangementet, du vil deltage i. Du er velkommen til at kontakte os på kontakt@soldatenshus.dk, hvis du har nogle spørgsmål.


Hvis du vil holde dig opdateret om kommende arrangementer kan du følge vores virksomhedssider på Facebook og LinkedIn, tilmelde dig nyhedsbrevet eller blive medlem af foreningen. Som medlem har du mulighed for at tilmelde dig arrangementerne før alle andre og derigennem sikre dig en plads.


LØBENDE AKTIVITETER I SOLDATENS HUS

Skudsmål – En fotoudstilling

Soldatens Hus arbejder for at give den civile befolkning et unikt og personligt indblik i soldaternes erfaringer under udsendelse. Et foto kan ofte formidle mere end ord, og derfor skaber Soldatens Hus en fotoudstilling, hvor soldaterne har mulighed for dele dét billede fra deres mission, som bedst skildrer deres oplevelse af at være udsendt med Forsvaret. Vi kalder fotoudstillingen for ”Skudsmål”, hvilket betyder at afgive sin personlige vurdering af – i dette tilfælde – soldatens egne oplevelser og erfaringer med at være udsendt.

Fotoudstillingen ”Skudsmål” vil i første omgang blive udstillet på musikfestivalen ENGAGE d. 27. maj på Refshaleøen i København og vil efterfølgende indgå som en fast bestanddel af Soldatens Hus’ arbejde for at fremme offentlighedens forståelse af en udsendt soldats erfaring og oplevelse.

Soldatens Hus indsamler på nuværende tidspunkt billeder til ”Skudsmål” og vil i den forbindelse rigtig gerne have det billede, som du mener bedst repræsenterer din oplevelse under udsendelse. Når du indsender billedet skal det suppleres med en angivelse af navn, funktion under udsendelse, mission og år, samt et par ord om hvordan du anvender dine militære færdigheder og kompetencer i dag enten civilt eller i Forsvaret. Derudover er du også meget velkommen til at knytte en historie, erfaring eller en indsigt, du har fået i forbindelse med oplevelsen til billedet. Det kan også være noget helt fjerde, som er vigtigt for dig at knytte til dit billede.

Hvis vi vælger dit billede til at indgå i ”Skudsmål”, vil det blive udstillet sammen med en info-planche indeholdende de oplysninger, som du har givet.

Du sender dit billede via www.wetransfer.com med modtageradressen kontakt@soldatenshus.dk. I feltet ”message” kan du indføre navn, funktion, mission, år, anvendelse af militære færdigheder i dag, samt hvad du ellers måtte ønske at beskrive i forbindelse med billedet. Billedet skal være i så høj opløsning som muligt og altid sendes i faktisk størrelse.

Hvis du har spørgsmål eller ønsker yderligere information, kan vi kontaktes på kontakt@soldatenshus.dk.